pgmfi.org

Hacking up Honda's ECU
It is currently Mon Dec 10, 2018 11:09 pm

All times are UTC - 5 hours [ DST ]





Post new topic Reply to topic  [ 122 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Next

Are you horny?
All the time. 52%  52%  [ 589 ]
Right now, yes. 7%  7%  [ 83 ]
Right now, no. 17%  17%  [ 190 ]
Newbie here... What is horny? 12%  12%  [ 139 ]
I'm like a bad ECU -- always on limp mode. 11%  11%  [ 123 ]
Total votes : 1124
Author Message
PostPosted: Mon Mar 12, 2012 3:33 pm 
HHEEEEELLLPPPPPP!!!! MMEEEEEEE!!!!!!! :x :mrgreen:


Top
  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Apr 08, 2012 11:36 am 
Offline

Joined: Sun Jul 31, 2011 10:40 am
Posts: 65
Hi. I've got a boosted b16 hatch that I blew up a couple of months ago, but at the moment I am rebuilding a Gsr block, with a b16 head on it. It is going to be a fully built motor, and I plan to use eCtune for my tuning software to tune my setup. Has anybody ever experienced with eCtune before ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Apr 29, 2012 10:50 am 
Offline

Joined: Sun Apr 29, 2012 10:25 am
Posts: 1
Hi,
Bit old to be horny :wink: ...been racing,building and playing with Hondas since 70's and only now looking at using and tuning Mr Hondas own units....
Have been running Autronic on own cars and various on customers so have a few units in the cupboard to play with

Cheers

Lynds


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jul 03, 2012 6:17 pm 
Offline

Joined: Tue Jul 03, 2012 5:07 pm
Posts: 13
hi!
can someone expalin me what does high and low fuel/ignition maps mean?

is it only for vtec engines when the cam profile changes , and for a regular engines i just need to tune the low fuel/ignition maps?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jul 03, 2012 9:31 pm 
Offline

Joined: Sun Nov 22, 2009 5:42 pm
Posts: 966
Location: Cincinnati, Ohio
Low cam is before the set vtec engagement point. High cam is vtec engaged when mid lifters are locked. So yes nonvtec motors will not use the high cam tables


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Crome Newbie..
PostPosted: Sun Sep 09, 2012 8:39 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 29, 2006 3:47 am
Posts: 5
Ok good day everyone. Im trying to get this winodws xp laptop set up with either crome or ectune to run my P0 with Demon installed. after finding out that the neptune wont run the thing until its purchase... the only options I heard of was crome... I downlaoded 1..5 and it crashes right after loading it flashes a graph on screen right efore failing.. now is this the right freeware I should e tryin to get this thing atleast running?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Sep 10, 2012 7:35 am 
Offline

Joined: Sat Sep 08, 2012 9:54 am
Posts: 3
HI all the newbies. I'm from spain, i hope to learn a little bit (english and ecu tuning XD)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Sep 13, 2012 5:38 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 13, 2012 5:32 pm
Posts: 1
Location: RuS
Hello to everybody! :D try to find more interest for New ECU types! Thx for any help people!
regards form russia!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu May 30, 2013 11:40 am 
Offline

Joined: Thu May 30, 2013 11:35 am
Posts: 1
hi..5555


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Aug 16, 2013 1:36 am 
Offline

Joined: Fri Aug 16, 2013 1:33 am
Posts: 1
3========D------- hehehe


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Oct 07, 2013 5:22 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 07, 2013 5:19 pm
Posts: 1
vtec just kicked in yo


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Nov 26, 2013 9:09 am 
Offline

Joined: Tue Nov 26, 2013 8:46 am
Posts: 2
Yes Horny Horny Here lol!

Q? How can you fine tune a automatic h22 with crome, using a rechip p06 manual ecu?

My problem is: Delayed Shifting when your in Drive and sometimes it stays in 4th gear and dosent downshift when i stop,
Then when i put the stock matic ecu it runs ok, so meaning there is no problem with the tranny just the ecu dosent sync with the tranny is there a way to fix this?

Reason: Why the H3LL tune a matic! well just want to experiment if it is possible to make a matic run better then its stock factory tune.

Hope to get some ideas Thanks2 in advance


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Dec 16, 2014 11:21 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 16, 2014 10:29 pm
Posts: 1
whats up cuzo just tryna het this z6 in the ef goin


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun May 29, 2016 6:47 am 
Offline

Joined: Sun May 29, 2016 6:19 am
Posts: 1
Hello

I am a newby with an FK1 MY2010 CIVIC in which i managed to swap the stock engine (1.3) with an LEA1 coming from a CRZ (1.5) with some slight mods (IMA out, oil pan, engine mounts).
The engine runs ok with my stock 1.3 ECU and the A/F is ok in all conditions (open/closed) but the LEA1 and all hybrids have increased advance compared to normal engines. Ignition advance inLEA1 is 10 deg in idle and in L15/L13 is 0-2 deg.
So i am thinking if i can carry the CRZ stock maps in my ECU.
I am looking for the proper read/flash tool since the Keihin ECUs are not supported from most of the tools like MAG pro, KWP2000 etc

Any ideas what to buy in order to read the stock maps from a CRZ and flash them in my ECU? :D


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Aug 06, 2016 5:18 am 
Offline

Joined: Sat Aug 06, 2016 5:05 am
Posts: 1
Hi
I'm new and I have a problem with Vtec engine 2.2 japan and ECU P28, Driver runs Vtec but after reducing the power does not switch to the mode of economic driving .Best not to know English, and I apologize for any mistakes


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 122 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 25 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group