pgmfi.org

Hacking up Honda's ECU
It is currently Mon Dec 10, 2018 10:52 pm

All times are UTC - 5 hours [ DST ]





Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 08, 2005 10:06 pm 
Offline

Joined: Sat Mar 26, 2005 11:08 am
Posts: 426
Location: The Peak of Ohio
SM = surface mount
DISC = standard ceramic disc
MONO = monolithic (the coated ones)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Apr 30, 2005 9:20 am 
kevin chen wrote:
hi i curently chipped p08 ecu as you mentioned the caps are not

necessary ,when i solder j1 jumper ,i got ecu went into limp home mode

any idea will be appreciated :cry:


Hi guys.. i'm gonna chip P08 ecu and any answer or explanation for the above?


Top
  
 
PostPosted: Sat Jun 18, 2005 2:39 am 
Offline

Joined: Tue Jun 14, 2005 6:44 pm
Posts: 23
do you have any ideaof how to change shift points?
P30-932


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 18, 2005 2:40 am 
Offline

Joined: Tue Jun 14, 2005 6:44 pm
Posts: 23
do you have any ideaof how to change shift points?
P30-932


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 23, 2005 1:11 am 
Offline

Joined: Tue Jun 14, 2005 6:44 pm
Posts: 23
having a problem with a solid CEL
only happens when J1 jumper is switched to mod.
P30-932 in a 94 Civic EX-auto
28 pin dip socket, 373 latch, 2/.004uF(C49&C50), 2/.00001uF(C91&C92)
are there any other locations that I may have missed


Top
 Profile  
 
 Post subject: P30-932...
PostPosted: Sat Jun 25, 2005 8:47 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 14, 2005 6:44 pm
Posts: 23
I have taken out J4 and put a 1k resistor in R54.
I still get a solid CEL in mod mode.
I will try to put .1uF caps on C51&C52.

someone, anyone, out there, I'm a highly motivated newbie that needs a hand.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 29, 2005 12:55 am 
Offline

Joined: Tue Jul 27, 2004 2:15 am
Posts: 202
Location: Walla Walla, WA (south east WA)
whats J4 do?


Top
 Profile  
 
 Post subject: ???
PostPosted: Mon Jul 04, 2005 6:41 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 14, 2005 6:44 pm
Posts: 23
I read, for RTP/datalogging w/crome must remove J4. I have a P30-932 w/ JDM B16auto tranny. need to find bins that work, having setup problems.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 11, 2005 7:05 pm 
To clarify,

Fitting a switch on J1 will allow switching between a Standard Map and an Modified map. I Like the sound of that :)

Regards

Chris


Top
  
 
PostPosted: Sat Oct 01, 2005 10:50 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 14, 2005 6:44 pm
Posts: 23
Rom socket pin 22>C29>R39(bottom)>66k pin 25
I think it's C92 if so, how to wire if traces between C92>R39 are broke?
Pin 22 and 66k pin 25 have no continuity.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Oct 01, 2005 10:51 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 14, 2005 6:44 pm
Posts: 23
Rom socket pin 22>C29>R39(bottom)>66k pin 25
I think it's C92 if so, how to wire if traces between C92>R39 are broke?
Pin 22 and 66k pin 25 have no continuity.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 17, 2005 3:28 am 
Sorry for asking such a noob question here. Currently a student with low pocket money(Data Logging will be my future work). :P My ride run with standard/stock B16A2 MT JDM anyway.

After reading the texts from PGMFI.ORG..seems like most of the ppl here going for data logging..

I am wondering if just changing the EPROM without using any data logging, is it means i just :
1. Bridge the J1
2. Add the 74hc373 SMD chip
3. Add a 29C256 eprom with bin written to it

or I still have to make more steps like :
4. Add C49 & C50 and C91 & C92 on back
(C49 & C50 --> .004UF)
(C91 & C92 --> .00001UF)

Currently in Penang, Malaysia and making some research on this. Also..trying hard to get the programmers and parts locally..

Thx in advance!!!


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 17, 2005 11:01 am 
Soree..

miss out one step:
5. R54 should be filled with a 1k to 1.2k resistor(the exact value does not matter)

BTW, I checked from the electronic shop just now. The got one super old emulator which the 5"disk installer which I never seen for about ten years.

Can I use other software on that emulator?

Thx a million times.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 17, 2005 1:48 pm 
Offline

Joined: Thu Jun 09, 2005 3:53 pm
Posts: 750
Location: Bonny Scotland
If you have the small frame JDM ECU them forget about R54, that only applies to the large frame ecu's without the surface mount components.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group