pgmfi.org

Hacking up Honda's ECU
It is currently Thu Dec 14, 2017 4:42 pm

All times are UTC - 5 hours [ DST ]





Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 63 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
PostPosted: Tue Oct 11, 2005 6:27 am 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Jul 27, 2004 2:11 am
Posts: 1054
Ok, needs testing because I canot test ithere before. I simply added (tried anyway) Ng60 support and Wideband logging support to the standaone version.

as for 5.8.35 I also added Column and Row of fuel and ign tables logging.
fixed the "Enter number" problem.
Added Air Fuel offset correction.

Fixed the slow logging.
Ok, I may have fixed the TPS setting for logging to the file, but i'm not sure.
and I may have fixed the hanging in the logging too

5.8.37 :
Fixed the sensor selector that wasnt selecting the right sensor to datalog.

5.8.40 : Fixed Unit Selection and VSS bug.

5.8.41 : Improved GUI, Removed Obsolete Code, Removed the Unit in the Datalogging GRID.

http://www.ecucontrol.com/download/EcuControl5.8.41.zip


Last edited by Synoptic on Fri Oct 21, 2005 1:07 am, edited 11 times in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 12, 2005 2:19 am 
Offline

Joined: Sun Sep 11, 2005 11:41 am
Posts: 132
Location: missouri
I would like to test but I'm using an LC-1. I did look though. What's the chance of getting that "raw o2 voltage" tab to work?

Also would love to see this have adjustable default settings.
I will test all I can.

94 gsr
p72
uberdata
lc-1


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 12, 2005 9:09 am 
The raw voltage seemed to work perfectly for the Turboedit plugin so its likely it will work on this standalone version :D


Top
  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 12, 2005 9:42 am 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Jul 27, 2004 2:11 am
Posts: 1054
jonnyvtec wrote:
The raw voltage seemed to work perfectly for the Turboedit plugin so its likely it will work on this standalone version :D


YEs and that's exactl what I want people to test...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 12, 2005 12:52 pm 
Sorry just replying to 8man there. Im in France at the mo but ill test when im back home on OBD1 and OBD0.

This file loads a 5.8.27 version though is that correct?


Top
  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 12, 2005 3:12 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 16, 2004 12:33 am
Posts: 221
Location: Salisbury, NC
<--- Will test as soon as my Azenis come. Blowouts suck. :roll:

I ASSume that with a raw voltage, we're a step away from converting that into AF ratios for any number of sensors.

Also, maybe this is a dumb question, but I'm using the datalogging roms from BRE in my PR3, which reportedly use a "different" datalogging. Any idea if it is compatable with EcuControl? My datalogging has been giving me a fit lately, so I don't know what is working and what is not.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 12, 2005 5:18 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 18, 2004 9:20 pm
Posts: 133
FINALLY! another release... i will test this RIGHT NOW!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 12, 2005 5:30 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 18, 2004 9:20 pm
Posts: 133
I can connect, but not log. Get a runtime error '424'.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 12, 2005 5:39 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Jul 27, 2004 2:11 am
Posts: 1054
rudeludenotmeanthough wrote:
I can connect, but not log. Get a runtime error '424'.


ok, i'll fetch my test ecu and debug.. yaawn...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 13, 2005 1:24 pm 
rudeludenotmeanthough wrote:
I can connect, but not log. Get a runtime error '424'.


Ditto. Then the program craps on my face and closes.


Top
  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 14, 2005 12:04 am 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Jul 27, 2004 2:11 am
Posts: 1054
FIXED.

See first post.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 14, 2005 4:51 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 18, 2004 9:20 pm
Posts: 133
MAP logging doesnt work... neither does the Vac/Boost guage; assumng its cause the map isnt working..

Logs VERY slowly, one sample every second or so.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 14, 2005 5:30 pm 
Offline

Joined: Sun Sep 11, 2005 11:41 am
Posts: 132
Location: missouri
Same here.

Sorry about before, I couldn't select raw voltage and plx was new, so I assumed that was what needed testing.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Oct 16, 2005 11:37 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Jul 27, 2004 2:11 am
Posts: 1054
Fixed again, see first post for update.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 17, 2005 2:01 am 
Offline

Joined: Sat Aug 07, 2004 9:55 pm
Posts: 122
Location: MN
I just ran out to test this quick. The raw voltage seems to work great (stock O2 anyways), some things that I noticed is that it seems to start loging at about 10 percent of what I had the min TPS set at (eg. set at 10-19 and starts logging at 2, set at 20-29 and starts logging at 3). Another thing I ran into is that when logging sometimes it is like the inputs get stuck when using "log to file" (none of the values change except time). If I uncheck "log to file" the values start changing, but after rechecking it it does the same thing after about 4 lines. Restarting ECU Control usually fixes this for a while.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 63 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group